Leasen of zelf een auto van de zaak kopen? Wat zijn de voor- en de nadelen hiervan?

Leasen of zelf een auto kopen? Hoe weet ik nou wat voor mij de beste keuze is? Dit is een vraag die vaak aan ons gesteld wordt. Het antwoord hierop is afhankelijk van uiteenlopende factoren. We zetten graag een aantal aandachtspunten voor u op een rij.

Zelf kopen

De aanschaf van een auto kan gefinancierd worden uit eigen middelen of met geleend geld. Hierdoor is er minder geld beschikbaar voor bedrijfsvoering en onvoorziene uitgaven. Als eigenaar draagt u alle risico’s voor de kosten van onderhoud en reparatie. Deze kosten kunnen soms flink oplopen en zijn onvoorspelbaar. Valt een auto onverwacht uit, dan moet u zelf een oplossing zoeken. Daar staat tegenover dat u als eigenaar jaarlijks de autokosten en afschrijving kunt aftrekken van de winst. Soms heeft u ook recht op investeringsaftrek. Dit geldt echter niet voor personenwagens. Heeft u geld geleend? Dan kunt u de betaalde rente aftrekken, maar aflossingstermijnen niet. 

Leasen

Als u een auto leaset dan heeft u geen eigen middelen nodig voor de aankoop. U weet precies hoeveel de totale maandelijkse autokosten zijn en komt niet voor onaangename verrassingen te staan. Alles rondom onderhoud en reparatie wordt extern geregeld. Hierdoor kunt u alle tijd besteden aan uw eigen werkzaamheden. Bij een defect staat er meteen een vervangende auto klaar. Een leasebedrijf helpt u aan alle belangrijke kennis op het gebied van zakelijk rijden.

Bij een leaseauto loopt u geen economisch risico van het bezit van een auto. Leasen hoeft niet duurder te zijn dan zelf een auto kopen. Leasemaatschappijen kopen auto’s goedkoper in en besparen hun klanten veel tijd en moeite door de administratie en het onderhoud uit handen te nemen. Leasebedrijven berekenen altijd een gemiddelde van de kosten per merk en type auto. Dit zorgt voor vaste prijzen en voorkomt hoge uitschieters.

Wilt u zeker weten wat voor u de beste optie is?

Graag zetten wij de voor- en nadelen voor u op een rij en maken een voorbeeld. Zo kunt u in alle rust bepalen wat het beste bij uw persoonlijke situatie en wensen past. Neem vrijblijvend contact met ons op om kennis te maken. Wij doen ons uiterste best om u te verrassen met een mooi passend aanbod.

Boxsons Autolease, Samen onderweg.